CACIB Brno 6.2. 2010

22.02.2010 22:04

CACIB Brno 6.2. 2010

Únorová dvoudenní mezinárodní výstava v Brně nás hned v brzké mrazivé sobotní ráno přivítala dlouhou kolonou při vjezdu na výstaviště. Nepomohl nám ani včasný příjezd v 7 hodin. Dalším nemilým zjištěním byla cena za parkování 180,- Kč a parkování nikoliv na parkovišti, ale nahuštěné auto vedle auta po obvodu kulatého pavilonu Z. Další nemilá zpráva, která byla již avizována na internetu, byla sobotní změna rozhodčí, kdy místo anglické rozhodčí posuzovala paní V. Sosnová. Nic proti její osobě, ale sobotu jsme hlásili proto, abychom si odvezli posudek od renomované rozhodčí ze země původu našeho plemene, sobotu bychom jinak vynechali, ušetřili bychom za ubytování a psy ušetřily jednoho zbytečného dne v kleci na výstavišti. Stánky se nevyplatilo ani obcházet, neboť nastavené výstavní ceny byly o dost vyšší , než běžné ceny, za které je zboží nabízeno v obchodě či na internetu. Takže musím konstatovat, že jediné pozitivní byla dobře vytopená hala s prostorným kruhem a kobercem po celém povrchu kruhu.

Jak jsem již psala výše, v sobotu posuzovala whippety p. Sosnová. Nevím, jak odborné posudky měli ostatní, ale u mých fen jsem jen nevěřícně kroutila hlavou, když jsem si u naší  Dancing Lady Windmeister´s  přečetla, že má při pohledu zepředu užší přední frontu (to byla jediná výtka v posudku), stačí se podívat na foto z toho dne, viz níže a udělejte si sami vlastní názor…, já jsem na její přední frontu hrdá, tak nevím, jakou  lepší přední frontu by ještě měla fena whippeta mít?! Posuďte sami:

lady4.jpg

Naší druhé feně Erzena Blue Lásky dar byl vyčten nestandardně nesený ocas v pohybu a byla jí za to udělena známka VD.  Ano, fena s ním vesele mávala, radostí z pohybu, protože ji předváděla naše kamarádka, ale rozhodně se nejednalo o nestandardně nesený ocas, dalo se to napsat jako vesele nesený ocas, ale rozhodně ne nestandardně! I když s ním fena vesele mávala, nenesla ho nad hřbetem, a rozhodně si nemyslím, že to bylo o snížení známky jinak kvalitní feny na VD… Zajímavé je, že druhý den tato fena od německého rozhodčího získala tituly…

lady-erzena2.jpg

V3 - Dancing Lady Wind.,  VD4 - Erzena Blue Lásky dar

lady-erzena.jpg